vineri, mai 30

TIFFwatch 2

Înainte de a intra la primul film care va deschide TIFF-ul, mai dau o tură prin filmele din competiţie, ca pînă mîine toată lumea să ştie cu cine şi cu ce avem de-a face.




3. În aceaşi ordine a intrării în concurs, vine o coproducţie Spania-Mexic, Zona (La zona) în regia lui Rodrigo Pla. Zona este primul lungmetraj al lui Pla şi s-ar putea să aibă trecere ca subiect la fetivalul de anul acesta. În principal, e vorba despre o comunitate închisă, a "bogaţilor", care renunţp la lege şi drepturi pentru a-şi păstra siguranţa în marea de "săraci" care îi înconjură. Nu e ultimul film al lui Rodrigo Pla, el terminînd, anul acesta, şi pelicula Desierto adentro. Filmul îl puteţi vedea la CINEMA VICTORIA, 1 IUNIE, 19.30 şi la CINEMA REPUBLICA, 5 IUNIE, 11.00.






4. Jamil, mergi în pace (Ma salama Jamil) vine în competiţie tocmai din Danemarca, regizorul Omar Shargawi mergînd pe tema întîlnirii culturale dintre arabii care trăiesc în ţările occidentale şi indigeni. Tot o astfel de legătură marca şi lungmetrajul său de debut, Bagland. Filmul a fost premiat pînă acum la Goteborg şi la Rotterdam. Puteţi vedea flmul la CINEMA VICTORIA, 1 IUNIE, 22.00 şi CINEMA REPUBLICA, 6 IUNIE, 11.00

Niciun comentariu: